BPMK

A BPMK veszélyhelyzeti intézkedései

Tisztelt Szakmagyakorlók! Tisztelt Kollégák!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében 2020. március 11. 15 órától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki.

Az Önök és munkatársaink egészségének megóvása érdekében a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara vezetősége az alábbi intézkedéseket rendelte el:
1.    2020. március 17-től határozatlan ideig a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara zárva tart. Az érintett időszak alatt munkatársaink távmunka keretén belül látják el feladataikat.
2.    Számláikat az e-mérnök rendszeren keresztül lesz lehetőségük letölteni, a postázás átmenetileg szünetel.
3.    A bejövő postát heti egy alkalommal lesz lehetőségünk átvenni, így a postai úton való ügyintézés ideje meghosszabbodhat.
4.    Ügyfélszolgálatunk online ügyintézéssel üzemel, a megszokott elérhetőségeken.

Elérhetőségeink:
Tel.: +36 (1) 455-8860
Tervezők, szakértők, és kamarai jelentkezés: Tréfa Judit telefon mellék: 200; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
FMV, MV jogosultságokkal kapcsolatos ügyintézés: Takácsné Pellérdi Krisztina telefon mellék: 201; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adategyeztetés, adatmódosítés, energetikai tanúsítói jogosultsággal kapcsolatos ügyintézés, cégregisztráció, határon átnyúló szolgáltatás, oklevél honosítás: Seresné Paschek Rita telefon mellék: 203; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Etikai ügyek: Csontos Erika telefon: 455-8866; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Atomenergetikai szakértői jogosultságokkal kapcsolatos ügyintézés: Csegezy Erzsébet telefon: 455-8867; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pénzügy: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnökségi titkárság e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A veszélyhelyzettel kapcsolatos korábbi tájékoztatásunkat az alábbiakban újra közöljük:
A Kormány a március 11-én, 15 órakor hatályba lépett 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatója alapján a veszélyhelyzeti intézkedések keretében a Kormány a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltja. A fenti rendelkezéseknek megfelelően a már meghirdetett és a következő napokban megrendezésre kerülő minden programokat, képzéseket a veszélyhelyzet visszavonásáig felfüggesztjük.
Az országos kamara által szervezett beszámoló vizsgákat 2020. március 16-tól kezdődően átmenetileg, a veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztik, a meghirdetett vizsgákat lemondják. A jelentkezők számára a vizsgadíjat visszatérítjük vagy egy következő alkalom díjába beszámítjuk. A beszámoló vizsgán kívül szervezendő egyéb vizsgák már meghirdetett alkalmairól (épületenergetikai tanúsítói jogosultsági vizsga, villámvédelmi vizsga, geodéziai minősítő vizsga) minden esetben egyedileg döntenek, tekintettel arra, hogy ezek a vizsgák a szakmagyakorlás megkezdésének feltételei, így a vizsga nélkül a kérelmezők a szakmagyakorlási jogosultságot sem tudják megszerezni. Korábbi jelzésünknek megfelelően azon szakmagyakorlók esetén, akiknek az ötéves továbbképzési időszak vagy az egyéves beszámoló vizsga időszak a veszélyhelyzet időszaka alatt jár le, és a képzési- vagy vizsgakötelezettségüket a rendkívüli intézkedések miatt nem tudják teljesíteni, a kötelezettségük teljesítésére 2020. december 31-ig lehetőséget adunk a pótlásra, a jogszabály szerinti szankciók alkalmazása (a jogosultságok felfüggesztése) nélkül. Mindez összhangban áll a kormány azon intézkedésével is, hogy a veszélyhelyzeti időszakban a lejáró személyes okmányokat sem kell megújítani, azok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

Szíves megértésüket és türelmüket ezúton is köszönjük a BPMK elnöksége, titkársága és dolgozói nevében!