BPMK

Spórolni segít a zuglói energiahatékonysági iroda

Megnyílt a Bosnyák tér 4. szám alatt a Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda, ahol a kerület lakói és az ott működő vállalkozások szakemberektől kaphatnak díjmentes felvilágosítást energiahatékonysági kérdésekben.

Az energiafogyasztás olyan méretű a zuglói intézmények, vállalatok és a lakosság körében, hogy annak akár csak néhány százalékos csökkentése jelentős megtakarításnak számíthat, ezért az önkormányzat célul tűzte ki, hogy csökkentse a kerület energiafelhasználását. Az egyre növekvő energiaárak miatt a problémával a háztartások is kénytelenek szembesülni. Több odafigyeléssel és  korszerűsítésekkel azonban sok pénzt lehet megtakarítani.
Az országban elsőként itt lesz lehetősége a lakosságnak, és a kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy tájékoztatást kapjanak az energiahatékonyság kérdéseiről, az energia-megtakarítás módszereiről és gyakorlati megvalósíthatóságáról felkészült szakképzett mérnököktől.
Zugló Önkormányzata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara olyan mintát kíván létrehozni a Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda megnyitásával, amely más önkormányzatok bekapcsolódásával országos szinten is jelentősen hozzájárulhat az épületek energiafogyasztásának mérsékléséhez, és az ezzel járó környezeti károk csökkentéséhez.
A június 23-i ünnepélyesen megnyitón részt vett Dauner Márton, a Miniszterelnökség főosztályvezetője, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, Kassai Ferenc, a BPMK elnöke, valamint Nagy Gyula, a kamara Épületgépész Tagozatának elnöke.