BPMK

Az idei Építők Napja elé

Ebben az esztendőben is hagyományos színhelyen, a Magdolna utcában kerül sor az Építők Napja központi ünnepségére, ahol majd a szakma képviselői, a szakmai kamarák, a szakszervezetek és a kormány tisztségviselői köszöntik az építőiparban dolgozókat.

A korábbiakhoz hasonlóan az ünnepi megemlékezés alkalmat ad arra, hogy miniszteri kitűntetéseket és más díjakat adjanak át az építőipar jeles személyiségeinek. Az ünnepség nemes hagyományt folytat, hiszen azokat köszönti június első vasárnapján, akiknek az áldozatos szellemi és kétkezi munkájától épített környezetünk függ. Az építőipar a patrióta gazdaság húzóágazata, mert a foglalkoztatás növekedését hozza magával, megnő az összes építésüggyel összefüggő szakma iránta kereslet. Új pályára állhat a vidék- és városfejlesztés, fölszámolható a többgenerációs munkanélküliség, amely óriási mentális teher a gazdaság és a társadalom számára. Tudjuk azt is, hogy szakképzetlen társadalmi csoportokat az építőipar föllendülése vezetheti majd vissza a munka, az értelmes élet világába!

Többször elmondtam már a Magdolnai utcai ünnepségeken a jelszavamat: építeni, építkezni! Ez azt jelenti nekem, és mindnyájunknak mérnököknek, hogy patrióta gazdaságpolitikára, az uniós támogatások racionális felhasználására, munkahelyteremtésre, és vállalkozásbarát intézményi szabályozásra van szükség! A mérnöki tudás, racionalitás és intelligencia kiaknázására, az építők munkájára támaszkodhat az ország. A magyar mérnöki tudás kiállta az idő próbáját. A mérnök tudásával, innovatív képességével új igényeket támaszt a társadalomban, miközben kielégíti az aktuális elvárásokat, hogy hozzájáruljon egy magasabb életnívó eléréséhez.


Ezekkel a gondolatokkal kezdtük meg a felkészülést a 2015-ös Építők Napjára!

Kassai Ferenc

Az ünnepi ülés időpontja: június 5.
Helyszín: Vasas Szakszervezet Székházának Díszterme,  Budapest, VIII. Magdolna u. 5-7.