BPMK

Közös dolgaink – május 25., alagútépítés

Május 25-én rendezték a BPMK, az MMK Közlekedési Tagozata, a KTE Közlekedésépítési Tagozata és a MAÚT közös szervezésében a „KÖZÖS DOLGAINK – beszélgetések a szakmáról” programsorozat következő online rendezvénye, Alagútépítés címmel. Bár az esemény sajnos csak az online térben valósult meg, nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket Thoroczkay Zsolt KTE KÉT elnök is megtisztelte jelenlétével.

Kassai Ferenc elnök (BPMK) köszöntőjében a közlekedési hálózatot az érrendszerhez hasonlította. A közlekedés kiemelten fontos szerepét a kamara is felismerte, és létrehozta a BPMK Közlekedési Munkacsoportját, akik rendszeres elemzéseikkel, szakmai rendezvényeikkel segítik munkánkat – mondta az elnök.
Nyiri Szabolcs elnök (Magyar Út- és Vasútügyi Társaság) arról számolt be, hogy az idén januárban megjelent útügyi-műszaki leírás 235 oldalon taglalja az alagutak tervezésének, építésének, üzemeltetésének feladatait. Nyulasi Erik irodavezető (Utiber Kft.) bevezetője után Kerékgyártó Attila projektvezető (DS Konzorcium, Dömper Kft) „Az M85 autóút Bécsi-dombi alagútjának megvalósítása”, Bodri Tamás vezető tervező (Hidro Duna Kft) „A Bécsi-dombi alagút tervezése és engedélyeztetése”, majd Csicsely Tamás projektvezető (IKK Engineering GmbH.) „A Bécsi-dombi alagút forgalomirányítási mátrixainak rövid bemutatása” című előadása hangzott el.
A több mint 130 főt vonzó rendezvény kerekasztalbeszélgetéssel zárult.