BPMK

50 éves az Erzsébet híd

A most ötven esztendős Erzsébet hídról nyílik kiállítás november 21-én a Közlekedési Múzeumban. Az Erzsébet hidat 1964. november 21-én adták át a forgalomnak. 2014. november 21-én, az 50. évfordulón, délután 15 órakor nyílik meg az 50 éves a budapesti Erzsébet Híd című kiállítás a Közlekedési Múzeumban.

A tárlat felidézi az előd hidat, az építése körüli vitákat, a híd kevéssé ismert érdekességeit, a híd felújításait. Az évfordulóra a kiállításon kívül a Műegyetem tudományos emlékülés és több más esemény is emlékezik. A rendezvény helye: Közlekedési Múzeum, XIV. kerület, Városligeti krt. 11.

A Műegyetem központi épületének dísztermében 21-én, 9 órakor kezdődik a szakmai konferencia, melynek megnyitóját dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár tartja, s olyan műszaki szaktekintélyek tartanak majd előadást az átkelőről, mint dr. Domanovszky Sándor, Földi András, Bácskai Endréné, Schulek János és dr. Tragert Herbert.

November 21-én 8 és 15 óra között, valamint 22-én 10 és 12 óra között az Erzsébet híd budai oldali lehorgonyzó kamrája nyitva áll az érdeklődők előtt.