BPMK

Kompozit szerkezetű buszok közös gyártásáról állapodott meg az Evopro egy orosz céggel

Kompozit szerkezetű buszok közös gyártásáról írt alá megállapodást a magyar Evopro csoport és a Kompozitok Nanotechnológiai Központja nevű orosz cég a moszkvai Nyitott Innovációk című nemzetközi kiállítás keretében október 15-én.

Az egyezmény szerint a magyar mérnökök által tervezett, kifejlesztett és elkészített Modulo busz karosszériáját a moszkvai Tyehnopolisz ipari és innovációs park területén lévő orosz üzemben fogják előállítani úgynevezett kompozit, azaz társított anyagokból. A kész elemek összeszerelését is itt végzik majd. A könnyű, kompozit anyagból készülő karosszéria könnyebb a hagyományosnál, ráadásul nem korrodál. A többi munkát, az ablaküvegek és egyéb alkatrészek illesztését a karosszériához Magyarországon végezik, itt szerelik be a motort is. Az első 50 autóbusz-karosszériát a jövő év végéig tervezik legyártani Moszkvában. A Modulo buszcsalád elektromos prototípusát a nemzetközi innovációs kiállításra is elhozták. A 8 méter hosszú, energiatakarékos és környezetkímélő, könnyű gépjármű 65 utast tud szállítani.

Molnár Péter, az orosz cég műszaki igazgatója elmondta: jó esélyt lát arra, hogy piacot szerezzenek az Evopro buszának Oroszországban. Évente 1000 darab autóbuszt cserél le a Moszkvai Közlekedési Vállalat, és szeretnék ha ennek egy részét a magyar fejlesztésű, mostantól közös gyártású busszal válthatnák ki. Mészáros Csaba, az Evopro csoport tulajdonosa az aláírást követően elmondta: az orosz partnerrel egy nyílt innovációs együttműködésről állapodtak meg. Ők a Ganz és az Ikarusz hagyományain alapuló innovatív termékkel, a midibusszal rendelkeznek, az orosz partner pedig kiváló gyártási eljárás birtokában van, ugyanis több mint 30 millió euróért (mintegy 9,2 milliárd forintért) megvásárolta a világon elérhető valamennyi új kompozit-technológiai eljárást és gépet. A kisszériás, 50 darabos gyártás révén fel tudnak készülni a 300-1000, de akár 2 ezer darabos sorozatgyártásra is. Így pedig már képesek lesznek arra, hogy Magyarországon zöldmezős beruházással komoly kompozit gyárat tudjanak létesíteni – tette hozzá. Tájékoztatása szerint az orosz fővárossal megállapodtak abban, hogy Moszkva megvásárol kipróbálásra egy ott legyártandó gázüzemű buszt és egy trolibuszt, amelyekben Rába-futómű és Csepel-kormánymű lesz. Az Evopro tulajdonosa szerint Magyarországon a legnagyobb probléma az, hogy nincs megrendelője a hazai újításoknak, műszaki fejlesztéseknek. Úgy vélte, nem lenne szabad elutasítani a magyar innovációs termékeket azért, mert azoknak nincs referenciájuk. Mihail Sztolajrov, a  moszkvai Nanotechnológiai Kompozit Központ nevű cég vezérigazgatója fontosnak nevezte együttműködésüket a magyar cégcsoporttal. Azt mondta, hisznek abban, hogy a kompozit szerkezetű busznak van jövője. Szeretnék tökéletesíteni az autóbusz szerkezetét és elkészíteni a dokumentációt, hogy a gyártást és összeszerelést más cégeknek is átadhassák. (MTI)