BPMK

Fókuszban a képzések

A november 21-i közlekedési szakma felsőoktatási képzésének fejlesztési lehetőségeiről tartott kerekasztal-beszélgetésen Kassai Ferenc BPMK elnök és Hamarné Szabó Mária, a BPMK Közlekedési szakcsoportjának elnöke, továbbá Lakits György, az MMK Közlekedési Tagozatának elnöke képviselték a mérnöki kamarát a Makadám Mérnök Klubban.

A rendezvényen a felsőoktatási intézmények közül a Budapesti Műszaki Egyetem és a Széchenyi István Egyetem képviseltette magát tanszékvezetői szinten, valamint több, nagy múltú mérnök cég és államigazgatási szerv mellett szakmai szervezetek vezetői, képviselői is megjelentek. A megbeszélést Thoroczkay Zsolt (KTE, KÉT elnök) a MAÚT nevében kezdeményezte; amely bevezető előadására dr. Kisgyörgy Lajos egyetemi docens urat kérte fel. Az előadásokat követően konstruktív beszélgetés zajlott a kialakult helyzetről, egyetemi hallgatók kötelező szakmai gyakorlati helyeiről, esetleges ösztöndíj lehetőségeikről, amelyeket érvek, igények egészítettek ki munkáltatói oldalról is. A mintegy 20 fő vezető beosztású, oktatásban és szakmában elismert szakember véleménye egybehangzó a szakterület oktatási palettán elfoglalt helyével és igényeivel kapcsolatban.
A témában további megbeszélések, egyeztetések várhatóak a közeljövőben, melyek célja egy egységes stratégia kialakítása.