BPMK

Informatikai továbbképzés és fórum

Szakmai továbbképzést és fórumot rendezett február 9-én a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoportja. A fórum megrendezése már hagyománynak tekinthető, hiszen az elmúlt években is hasonló környezetben találkozhattak kollégáink, akik az ország különböző pontjairól érkeztek a rendezvényre.

A rendezvényen a hírközlés területéről több mint száz – tervező, kivitelező, hatóságoknál és szolgáltatásban dolgozó – kolléga vett részt.

Az értekezleten tájékoztatót tartottak:
Bancsics Ferenc – BM, politikai főtanácsadó
Debreceni Győző – NFM, KIFŰ projektigazgató
Gódor Csaba – LTK, vezérigazgató
Dr. Karl Károly – NMHH, Hírközlés-felügyeleti Főosztály vezető
Kassai Ferenc – BPMK elnök, MMK alelnök
Kósa Fehér László műszaki projektmenedzser, MVM NET Zrt.
Kvanduk Mihály projektvezető, MVM NET Zrt.
Mórucz Norbert – IPE, elnök
Rácz József – MMK HIT elnök
Szomolányi Tiborné – MMK HIT elnökség tag, SZTMB elnök

A sikeres szakmai továbbképzést követő délutáni programot Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK alelnök nyitotta meg, aki a NMHH debreceni dolgozóinak a hatósági engedélyezések területén kifejtett hatékony és lelkiismeretes munkájuk elismeréseként oklevelet nyújtott át.

A találkozón az elmúlt év kamarai eredmények értékelése mellett kiemelten foglalkoztak az infókommunikáció előtt álló feladatokkal, különös tekintettel a Digitális Nemzeti Fejlesztési Programmal, ezen belül a Szupergyors Internet infrastruktúra kiépítésével.
Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK általános alelnök előadásában ismertette az MMK új elnökségének stratégiáját és a mérnökök előtt álló legfontosabb feladatokat, majd Rácz József MMK HIT elnök adott tájékoztatást az e-Közműt és Hír-közműt érintő aktuális kérdésekről, a tervfelülvizsgálat, tervminősítés jogosultsági követelményeiről.
Kiemelt figyelem kísérte a SZIP után 5G előtt, a Hírközlésről és ICT a Tudományos és Technológiai Parkokban, a SZIP fejlesztési ütemekről, az Általános Közigazgatási Rendtartásról szóló törvényről, a hálózatfejlesztések állami érdekkörben, a mérnöki kamarai jogosultsági vizsga követelményei és további szakmai információkról tartott előadásokat.
A színvonalas rendezvény sikeres lebonyolításáért köszönet és elismerés illeti Petruska István szakcsoportvezető urat és kollégáit, akik a fórum befejezése után is gondoskodtak a jó hangulatról és lehetőséget biztosítottak a további szakmai és baráti eszmecserére.


Az elhangzott előadások letölthetők: