BPMK

E-mobilitás konferencia és mérnöki kamarai szakmai továbbképzés – október 18.

Az E-mobilitás kétségkívül életünk egyik leginkább jövőbemutató problémája. Ahogy száz évvel ezelőtt a megmunkáló gépek területén zajlott le egy forradalmi változás, amikor a szíjhajtású gépeket felváltotta az elektromos meghajtás, úgy korunkban a járművek területén zajlik hasonló forradalom.

Ez az immár harmadszor megrendezett konferencia, ennek a fejlődésnek a várható irányait, a jelentkező problémákat és azokat az új lehetőségeket kívánja körbejárni, amelyek fontosak lehetnek egy mérnök számára. Most az e-mobilitás kérdéskörét átfogóbban járjuk körül, egyben lehetőséget teremtve a szakmai vélemények ütköztetésére, a kérdések megválaszolására is.

AUTOMOTIVE Hungary – október 18., 9.00 – 15.30
Hungexpo Vásárközpont, 25. épület

PROGRAM:

8:30 Regisztráció                                            
9:00 Megnyitó, köszöntők (Kassai Ferenc, a BPMK elnöke, Kun Gábor, az Elektrotechnikai Tagozat elnöke, dr. M. Csizmadia Béla, a Gépészeti Tagozat elnöke )                                
9:10 Az államigazgatás főbb terveinek ismertetése (előadó felkérés alatt)                
9:35 A jármű hajtások különböző megoldásai, világtendenciák, előnyök, hátrányok (dr. Bánó Imre, az AeroConsult Mérnöki Iroda főmérnöke)
10:10 A járművek környezeti hatásainak áttekintése és értékelése (dr. Anisits Ferenc, BMW dízel fejlesztés ny. igazgatója)
10:35 Megújuló energiák szerepe a villamos hálózatok energia-összetételének tisztítása érdekében (prof. dr. Tóth László, SZIE, Gépészmérnöki Kar)
11:00 Kávészünet        
11:30 Energiatárolás problémái és lehetőségei (dr. Tompos András, MTA TTK)                
11:55 Az elektromobilitás üzemeltetési kihívásai (dr. Csiszár Csaba egyetemi docens, BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar)
12:20 Ebédszünet                    
13:20 Az akkumulátoros járművek és kiszolgálásuk, kiszolgálásuk energetikai problémái (Darvas István, MMK ELT Tervezői Szakosztály elnöke)
13:50 Az e-mobilitás és az ipari-, tudományos-, innovációs és technológiai parkok (Mórucz Norbert, az IPE elnöke)
14:15 Autonóm jármű fejlesztés lehetőségei (dr. Tihanyi Viktor, egyetemi adjunktus, BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar)                
14:40 Az elektromos mobilitás gazdasági jövőképe: a járműipar, a közlekedés, az energetika és a digitalizáció konvergenciája (Vigh Zoltán, JÁK)
15:00 Zárszó                        

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény zártkörű, részvétel csak előzetes jelentkezés esetén lehetséges, és programváltoztatás jogát fenntartjuk.