BPMK

Március 8-ától pályázhatnak digitális fejlesztésekre a hazai kis- és középvállalkozások

„A kormány összesen 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a hazai kis- és középvállalkozások digitális fejlesztéseit, hiszen egy sikeres cég működéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű informatikai háttér” – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. A hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket.

Az NFM a vállalkozások minél nagyobb számban való részvétele érdekében ezúton felhívja az érintettek figyelmét, hogy holnaptól három pályázatra lehet beadni a kérelmeket.
A 48,2 milliárd forint forrású GINOP 3.2.2 konstrukció keretében Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztésekre, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására adhatók be támogatási kérelmek. A vissza nem térítendő támogatásra és kedvezményes kölcsönre az agrárágazat kivételével bármely szektorban tevékenykedő vállalkozás pályázhat, amely a közép-magyarországi régión kívül működik. A pályázat egyszerűsített elbírálású, a követelményeknek megfelelő pályázatok beérkezési sorrendben kapnak támogatást a keret kimerüléséig.
A GINOP 3.2.4-8.2.4 („Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása”) pályázat vállalati felhőszolgáltatások elindítását támogatja, összesen 4,5 milliárdos keretösszeggel.
A GINOP 3.1.2-8.2.4 kódszámú pályázat 10,1 milliárd forintból az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatásához nyújt segítséget.
Az érdeklődők a palyazat.gov.hu honlapon találnak bővebb információkat a kiírásokról.