BPMK

Indul az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbítása

2017 novemberében a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elkezdődik az 1-es villamos évtizedek óta várt és tervezett meghosszabbítása az Etele térig.

A fejlesztés eredményeként 2019 elejétől Budapest jelenleg legkorszerűbb, számos fontos fővárosi csomópontot átszelő villamosvonala még több utasnak nyújt majd az eddiginél is hatékonyabb eljutási lehetőséget, Kelenföld és Pest között pedig újabb átszállásmentes kapcsolat jön létre. Az Etele téri útvonal-hosszabbításnak köszönhetően csökken majd a környék autóforgalma – ezzel párhuzamosan a zajterhelés is –, javul a levegőminőség, emellett jelentős zöldfelületi fejlesztések is megvalósulnak. Az új villamosvonal-szakasz részeként az Etele úton végig füvesített pálya fut majd. Az 1-es villamosvonal Bécsi út/Vörösvári út–Rákóczi híd közötti szakaszának felújítása és akadálymentesítése 2014 novemberében, meghosszabbítása a Fehérvári útig pedig 2015 márciusában fejeződött be; az Etele térig történő meghosszabbítással ismét lényegesen csökken majd számos fővárosban közlekedő utazási ideje. Az 1-es villamos meghosszabbításához szükséges építkezés első nagy ütemében november 12-től (vasárnaptól) a Fehérvári út irányába egyirányúsítják az Etele út forgalmát a Bártfai utca és a Fehérvári út közötti szakaszon.
Az Etele térig történő villamosvonal-meghosszabbítás kivitelezési munkái 2017. november 13-án kezdődnek. Eredményeként várhatóan 2019 elejére az Etele téren futnak majd össze az 1-es villamos, a MÁV Kelenföldi pályaudvarára érkező vonatok, a Volánbusz Kelenföld autóbusz-állomására érkező helyközi buszjáratok, az M4-es metró, a fővárosi kelenföldi buszjáratok, valamint a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 49-es villamosjárata. Az 1-es villamos meghosszabbítása által tehát az agglomerációból érkezők az eddiginél is gyorsabban juthatnak majd el a város gyakorlatilag bármely pontjára, emellett a gyors kötöttpályás kapcsolatnak köszönhetően azok utazási ideje is jelentősen csökken, akik a térségből Pest felé, vagy Pest felől ebbe a térségbe tartanak. 
Az 1-es villamos új, Etele út/Fehérvári út és Kelenföld vasútállomás közötti szakaszán a Bikás park és a Bártfai utca megállóhelyeken már megszokott, színvonalas, hosszan fedett és korszerű utastájékoztatási felületekkel ellátott megállók épülnek. Az Etele úton az új villamosvágány-szakaszt a teljes hosszában füvesítik, amely nemcsak esztétikai, de zajcsökkentési szempontokból is fontos. A Tétényi úttól a Bártfai utcáig a vágányok között fákat, cserjéket ültetnek. Az Etele téri villamosvégállomás közvetlen kapcsolatot biztosít majd az M4-es metróhoz, emellett a buszpályaudvar, illetve a vasút felől érkezve sem kell majd a közutat keresztezniük azoknak, akik az 1-es villamosra szállnának fel. A tér felől a peronok és a megállók is akadálymentesen megközelíthetők lesznek.
A mintegy 1,7 kilométeres hosszon épülő új vonalszakasz az Etele úton középen vezet majd, ezt követően balra kanyarodik a Somogyi útra, ahol az Etele téren épülő, négyvágányos végállomásra fut majd be. Az Etele úti pályaszakasz tervezésekor többféle vonalvezetés lehetőségét is megvizsgálták, és minden szempontból az bizonyult a legjobb megoldásnak, hogy a vágányokat a jelenlegi középsziget helyére építsék: az ott húzódó fasor eltávolítása nem elkerülhető – ugyanakkor azokat a fákat, amelyek esetében ez lehetséges, azt a kerületen belül más helyre átültetik –, emellett kétszer annyi, közel 500 fát, ezen kívül mintegy 11 ezer cserjét ültetnek majd, amelyek fenntartásáról a felújítás kivitelezője gondoskodik majd három évig. Ha a belső forgalmi sáv, vagy a szélső forgalmi sáv helyén épültek volna az új vágányok, szakértői vélemények szerint a fák azt sem élték volna túl; emellett csökkenne a közútpálya szélessége, 180 parkolóhellyel kevesebb lenne az Etele úton, ráadásul akkor a villamos közelebb haladna az út mellett húzódó házakhoz, az pedig nagyobb zajterhelést jelentene a lakóknak.
A fejlesztéshez kapcsolódóan elvégzik a környező zöldfelületek teljes felújítását is az Etele út mentén, valamint a Fehérvári út és a Tétényi út között az Etele út mindkét oldalán tervezett lakóépületek között is. Jelentős felújítást végeznek az Etele park teljes területén: megújul a növényzet, az összes járófelület, a dísztér, és új szökőkút épül továbbá az Etele úttal párhuzamosan kétsávos kerékpárút létesül. A Fővárosi Önkormányzat beruházásához szorosan kapcsolódnak a XI. kerületi Önkormányzat fejlesztései: felújítják a Tétényi út és a Fejér Lipót utca közötti parkot és játszóteret, az Etele út északi oldalán a Somogy út és a Bártfai út közötti szakaszon található parkot, valamint a Tétényi út két útpályája közötti elválasztó sávot.
Az 1-es villamos fejlesztésének hosszú távú terveit évtizedekkel ezelőtt fektették le. A most megvalósuló fejlesztést megelőzően a BKK számos szakmai és társadalmi egyeztetést végzett, véleményt hallgatott meg és vett figyelembe a végső tervek kialakításánál. A több éven keresztül tartó tervezést követően a megvalósítás a közbeszerzési folyamatot lezáró szerződés 2017. október 20-i megkötésével november 13-án indulhat el. A munkák finanszírozására rendelkezésre áll a szükséges, közös uniós és fővárosi fedezet. A projekthez kapcsolódóan 2018 nyarán megújul majd az 1-es villamos vonala a pesti oldalon is a Győrffy István utca és a Mester utca közötti, 1,6 kilométer hosszú szakaszon is. (Ezen vonalszakasz felújítása a 2014-re befejeződő rekonstrukciónak nem volt része.)
Az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig (IKOP-3.1.0-15-2016-00007)" projekt a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 8,5 milliárd forinttal támogatja. A beruházás kivitelezési költsége nettó 8.631.129.132 forint.