BPMK

Kálnoki-Kis Sándor: Kereszteződések

„Kereszteződések” címmel – magánkiadásban - elkészült Kálnoki-Kis Sándor (85) emlékirata. A szerző 1960 óta a KTE tagjaként hosszú ideig a Városi Közlekedési Tagozat vezetőségében és az Egyesület társelnökeként tevékenykedett. A Magyar Mérnöki Kamara alapító tagja, hosszú időn keresztül a Közlekedési Tagozat küldötte.

15 éves közlekedés tervezői, egyetemi tanársegédi gyakorlat után 1975-től a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet igazgatója, a rendszerváltás átmenetében közlekedési miniszterhelyettes, majd helyettes államtitkár, végül nyugdíjazásáig a MÁV ZRt. elnökeként vett részt az urbanisztika és a közlekedés szakmai irányításában. Az utóbbi 25 évben tanácsadóként tevékenykedett nagy ingatlan fejlesztések közlekedési kapcsolatainak, valamint kiemelten Debrecen és Törökbálint közlekedésfejlesztési feladatainak megoldásában. Az emlékirat a szerző szakmai tevékenységét a családja történetével összefonódva tartalmazza, 480 oldalon, több mint 800 illusztrációval kortörténeti dokumentumként egy mérnök szemével.
A könyvet személyesen lehet átvenni 5000 forintos áron 2022. március 21-én a Makadám Klubban rendezett könyvbemutatón, vagy azt követően a szerző lakásán előzetes időpont egyeztetéssel. Postai úton is megrendelhető telefonon, vagy e-mailen a vételár és a postaköltség átutalása bizonylatának és a postacím megküldése után.
A könyvbemutatón való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat március 01.-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen legyenek kedvesek jelezni.