BPMK

KLENEN 2021 - új időpontban


A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara évek óta társszervezője a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” című, évente megrendezésre kerülő konferenciának (www.klenen.eu). A COVID ’19 pandémia miatt az idei KLENEN ’21 szervezését ismét el kellett halasztani. A személyes részvétellel történő konferencia szervezésére törekedve a szervezőbizottság a C változatként meghirdetett időpontra 2021. szeptember 8-9-re halasztotta.

E döntéssel párhuzamosan a konferencia eredeti, március 10-ére meghirdetett időpontjában tartott szakmai naphoz hasonlóan, 2021. május 26-án a szervezőbizottság az érdeklődők számára – a regisztrált részvevőknek kis kárpótlásul – ismét nyilvánosan elérhető szakmai napot szervezett. A rendezvény online formában történő elérését a BPMK által is támogatott Energetikai Szakkollégisták közvetítették, az előzetes bejelentkezés alapján minden érdeklődő számára lehetővé tették.

A szakmai napon tartott előadások és rövid összefoglalóik:
Czinege Zoltán, AlfaPed Kft. kutatásfejlesztési igazgató
Almérési kötelezettséggel kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok szakreferensi gyakorlatunkból
Az előadás arra mutat jó gyakorlatot, hogy ISO 50001 alapú energiagazdálkodási irányítási rendszerben hogyan lehet végig vinni az almérők telepítését, egészen a kockázat azonosításától, az önálló berendezés fogalmának értelmezésén és a szükséges intézkedések megfogalmazásán át a kivitelezés tervezéséig és megvalósításáig.
Rátkay Gábor, Argenting Kft. ügyvezető
Az almérési szabályozás első évének tapasztalatai
Az előadás alapvetően a 2020. januárjában megjelent MEKH szabályozás és annak júliustól hatályos módosításának véleményezésére fókuszál a kivitelezői és a szakreferensi oldalról egyaránt. Az előadó összefoglalja a gyakorlatából származó közel 120 telepítés érdekes és meglepő műszaki, üzleti, kivitelezési tapasztalatait, hátha így többen nem futnak majd bele az adott szituációkba, vagy előre kezelni tudják őket. Az előadó érdekes adatokat oszt meg a különböző iparági szereplők mérőrendszereinek árairól, árképzési metodikájáról és az egy-, illetve többlépcsős megvalósítás költségeiről.
A 2020-as évet tekintve kikerülhetetlen téma, hogy miként befolyásolta a COVID helyzet a telepí-téseket, és erre alapozva az előadó felülvizsgálja egy évvel ezelőtti prognózisát a kivitelezhetőségre a kivitelezési kapacitások és a megrendelők hozzáállása alapján.
Az előadásokat követően az előre megküldött, vagy a rendezvény ideje alatt elküldött kérdéseket tervezzük megbeszélni.

Az előadások letölthetők a konferencia www.klenen.eu honlapjáról.