BPMK

Együttműködésben a Spacebuzz Alapítvánnyal

Együttes erővel dolgozik a jövő nemzedékének klíma- és környezetvédelem iránti érzékenyítésén, valamint a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, magyarul: MTMI azaz mérnöki, természettudományi, matematikai, informatikai) tárgyak iránti érdeklődésük felkeltésén a BPMK és a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány.

A Spacebuzz projekt egy ingyenes, STE(A)M tanulási módszert is alkalmazó oktatási program, amely felkészíti és elviszi a gyerekeket egy virtuális űrutazásra, miközben tudatosítja bennük a klíma- és környezetvédelem, valamint a természettudományok fontosságát.

Az együttműködési megállapodás célja olyan innovációk hazai bevezetésének és elterjesztésének támogatása, amelyek az oktatásra gyakorolt, valamint klíma- és környezetvédelmi hatásai vitathatatlanok, valamint segítik a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaság kiteljesedését. További cél azon tudományos kutatások támogatása, amelyek a mesterséges intelligencia (MI), a virtuális és kiterjesztett valóság (VR és AR) gyermekek tanulási és egyéb kompetenciáikra gyakorolt hatását vizsgálják.

A program megvalósításához az alapítvány szívesen fogad anyagi és tárgyi felajánlásokat, valamint a brancsközösség oldalon vásárolt, kereskedelmi forgalomba nem kerülő, korlátozott számú termékekből, szolgáltatásokból befolyó összeget is a jövő nemzedékeinek oktatására fordítják.

Támogatás: https://spacebuzz.hu/tamogatas/