BPMK

KLENEN 21 konferencia

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Energiahatékonysági Szakosztálya (www.ete-net.hu), az Association of Energy Engineers (www.aeecenter.org) Magyar Tagozata, és az Energetikai Szakkollégium (www.eszk.org), további szakmai szervezetek és a szervezőkhöz csatlakozó Budapesti és Pest Megyei Mérnöki (www.bpmk.hu), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara (www.bkik.hu) közreműködésével, az energiaveszteség-feltárás és az energetikai szakreferensi tevékenységben szerzett tapasztalatok megosztása érdekében, a Virtuális Erőmű Program (www.mi6.hu) ismeretterjesztési tevékenységéhez csatlakozva szervezi a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” KLENEN’21 konferenciát (www.klenen.eu).

A 2021. március 10-11-én Mátrafüreden, a megújult Hotel Avarban tartandó rendezvényen kiemelt figyelmet fordítunk az energetikai auditori és szakreferensi feladatokkal kapcsolatos tapasztalatok cseréjére, az ISO 50001 szabvány módosításából adódó változásokra, valamint az almérő rendszerekre és az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer bevezetésének témakörére, mely idén kiemelten aktuális.
Ha Ön, mint energetikai auditor, szakreferens, vagy auditálásra, szakreferens igénybevételére kötelezett szervezet képviselője, vagy energiaszolgáltató, illetve kereskedő cég képviselője, az energiahatékonyság növelését segítő berendezések gyártója, forgalmazója, és szívesen megosztaná az elmúlt években elért eredményeit és tapasztalatait a szakmai feladatok és a törvényi megfelelés teljesítése területéről, kérjük, jelentkezzen előadással a konferenciára.
A konferencia alkalmával rendezett table-top kiállításon lehetőséget biztosítunk az Ön, vagy cége által forgalmazott energiahatékonyságot növelő eszközök és/vagy szolgáltatások bemutatására. A bemutatkozásra egyrészt az előadásoknak helyt adó termek előterében, másrészt a szekciók keretében adunk lehetőséget. A kiállításra jelentkező cégek logóját és rövid bemutatkozójukat közzé tesszük a konferencia nyomtatványaiban, A5 formátumú hirdetését az Energiagazdálkodás szakfolyóiratban.
Előadás tartására, termékének előadásként történő bemutatására az előadása címének és rövid összefoglalójának megküldésével a konferencia honlapján www.klenen.eu, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelentkezni 2020. október 15-ig.
Az ENERGIAGAZDÁLKODÁS szakfolyóirat konferencia alkalmából megjelenő számában megjelentetjük a cikk formában is elkészített előadásokat, ha azok 2021. január 31-ig megérkeznek a konferencia szervezőjéhez.
A konferencia végleges programját az előadásra jelentkezők és a szervező bizottsághoz eljuttatott témajavaslatok alapján állítjuk össze.
Reméljük, hogy 2021 márciusára már jelentősen javulni fog a koronavírus-helyzet, és – mint ahogy jelenleg is – nem lesz akadálya a konferencia megrendezésének. A szervezőbizottság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az intézkedéseket, és ezek értelmében fog eljárni a szervezés során. Felkészülünk az online részvétel lehetőségére is azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni.


A konferencia előzetes programja

Megnyitók, köszöntők
A konferencián plenáris előadóknak a résztvevők tájékoztatásának érdekében egyrészt az érintett minisztérium és a Hivatal képviselőit kérjük fel, emellett külföldi előadóval biztosítjuk a nemzetközi kitekintést.
Virtuális Erőmű Program keretében szervezett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjazottainak összefoglaló előadásai
A szekciók témáit - megtartva a hivatal által meghatározott részterületeket, - nem korlátoztuk le szűk körre, hogy lehetőséget adjunk
1.    az előadóknak a különböző területeken szerzett tapasztalataik bemutatására,
2.    az érdeklődőknek javaslattételre a végleges program összeállításához.
A szekciók tervezett témái a következők:
1.    Épületek és épületgépészeti rendszerek energetikája
2.     Ipari üzemek és folyamatok energetikai auditálása
3.    A távhőszolgáltatás energiahatékonysága növelésének lehetőségei
4.    Az e-mobilitás szerepének növelése, környezetvédelem és gazdaságosság
5.    ISO 50001 szabvány változásai és a tanúsítás tapasztalatai
6.    Alternatív megoldások a foszilis energia kiváltására a vállalatoknál
7.    Almérési rendszerek az energiahatékonyságért
8.    Energiahatékonysági kötelezettségvállalási rendszer bevezetésének kérdései
9.    Az energiahatékonysági törvény végrehajtásának tapasztalatai, energetikai audit eredmények bemutatása
10.    Tehetséges fiatalok az energetikában – TDK és diploma dolgozatok bemutatása
Kerekasztal beszélgetés
A lehetséges témák:
-    Gondolatok az energiahatékonysági kötelezettségvállalási rendszer bevezetéséről
-    Almérő rendszerek kiépítésének tapasztalatai, nehézségei
-    Energetikai és pénzügyi feladatok a TAO igénybevétel során
Gála vacsora
Záró ülés - A szekciók rövid szakmai értékelése

További tájékoztatás a +36 30 944 3299 számon kérhető.


Szervezőbizottság
•    Elnök: dr. Zsebik Albin CEM
•    Alelnök: Czinege Zoltán CEM
•    Társelnökök: Bakács István és Tompa Ferenc (ETE), Larry Good (CEM, AEE), Móczár Bálint (ESZK), Kassai Ferenc (BPMK), dr. Sztranyák József (BKIK)

•    Programigazgatók:
Oletics Zoltán - Virtuális Erőmű Program™,
László Tamás AEE – megújuló energiaforrások
Hunyadi Sándor CEM – ipari energetika energia,
Nagy Péter - épületenergetika,
Orbán Tibor – távhőszolgáltatás
Tompa Ferenc – e-mobilitás
Tánczos Lajos – ISO 50001
Dr. Gács Iván - tehetséges fiatalok az energetikában
Dr. Gróf Gyula – Fenntartható Energia program
Konferencia titkárság:
Stefkó Judit (Congress Kft.)
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  , tel: 30/ 639 0909
Társszervezők:
Azok a szakmai szervezetek, - egyesületek, társaságok, - oktatási, kutatási szervezeti egységek, gazdasági társaságok, akik a hatékony energiagazdálkodáshoz kapcsolódó ismeretterjesztő rendezvényükkel társulnak konferenciához.
Közreműködők:
Azok a szakmai szervezetek, - egyesületek, kamarák, társaságok, - oktatási, kutatási szervezeti egységek, gazdasági társaságok, akik fontosnak tartják konferenciánk célkitűzéseit, tájékoztatják tagjaikat, munkatársaikat a rendezvényről, biztatják őket az aktív részvételre, és közreműködőként bejelentkeznek a konferencia szervező bizottságánál. A közreműködőként csatlakozók listáját folyamatosan aktualizáljuk.
Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara, képviseli dr. Sztranyák József, BKIK GSZT elnök
Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, képviseli Kassai Ferenc elnök
Ipari Energiafogyasztók Fóruma, képviseli dr. Nagy Zoltán elnök
Magyar Elektrotechnikai Egyesület, képviseli Gelencsér Lajos elnök
Magyar Energetikai Társaság, képviseli dr. Garbai László tiszteletbeli elnök
MMK Energetikai Tagozat, képviseli Orbán Tibor elnök
MMK Épületgépészeti Tagozat, képviseli Gyurkovics Zoltán elnök,  
Magyar Távhószolgáltatók Szövetsége (MATÁSZSZ), képviseli Orbán Tibor elnök


Szakmai védnökök:
-    BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék, képviseli dr. Bihari Péter tanszékvezető
-    BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék, képviseli dr. Csoknyai Tamás tanszékvezető
-    BME Villamos Energetika Tanszék, képviseli dr. Ladányi József tanszékvezető