BPMK

Az Év Tetője 2017

Az ÉV TETŐJE 2017 nívódíjak ünnepélyes díjátadójára hagyományosan a CONSTRUMA pénteki napján, április 13-án, 10 órakor került sor nagy sikerrel, Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár fővédnökségével.

Az ÉMSZ 30. jubileuma okán az eseményen részt vettek a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) vezetői is: Walter Bisig (elnök) és Detlef Stauch (főtitkár). Walter Bisig úr a 30. jubileum kapcsán gratuláló oklevelet adott át Sándor Mátyásnak, az ÉMSZ elnökének. A díjátadó programját a díjnyertes munkákról készített tabló kiállítás is színesítette.

Idén összesen 69 pályamű érkezett a meghirdetett határidőig az ÉMSZ titkárságára. A pályaművek megoszlása a korábbi évekéhez hasonlóan alakult 47 pályamű a magastetős, 9 pályázat a lapostetős, 13 pályamű pedig a fémlemezfedések, fémlemez homlokzatok kategóriában indult. Az idei bírálóbizottság 16 főből állt a két külföldi taggal együtt. A zsűri elnöke dr. Matolcsy Károly, a magastető szekció zsűri tagjai: Knittel Ferenc, Kovács Sándor, Pahocsa Kálmán, Ignácz György, Nyújtó József, Csott Róbert és Nemes Attila; a lapostetők szekció zsűri tagjai: Horváth Sándor, Pém István Zoltán és Valyon András a bádogosmunkák, fémlemezhomlokzat szekció zsűritagjai pedig: dr. Kakasy László, Stang Ákos, Bauer Tibor, Szabó Attila. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Német Tetőfedő Szövetség által delegált Artur Wierschem és a Svájci Tetőfedő Szövetséget képviselő Ernst Weber segítették a magyar zsűritagok munkáját.