BPMK

Ybl 206 díszhangverseny mérnököknek

„Az építészet megfagyott zene” – mondta Friedrich Schlegel, és az Operaház épületére ez hatványozottan igaz. Épp ezért a világszerte csodált Andrássy úti palota alkotója, a magyar építészlegenda, Ybl Miklós (1814–1891) megérdemli, hogy évről évre színvonalas, kortársainak remekműveiből álló hangversennyel emlékezzünk meg róla.

Az Ybl születésének 200. évfordulóján született hagyomány szerint a koncert vendégei ezúttal is a „megfagyott muzsikusok”, vagyis a mérnöki és építőművészi szakmák képviselői.
A Várkert Bazárt, a Bazilikát és az Erzsébet téri Danubius-kutat is jegyző Ybl Miklós 206. születési évfordulója alkalmából adott gála kétszeres ünnep, hiszen a néhány nappal korábban átadott, legmagasabb hazai szakmai elismerésnek számító Ybl-díjak friss tulajdonosait is megünnepeljük.

Az előadás helyszíne: Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál papa tér 30.)

Időpontja: március 16. hétfő 19:30 óra

Műsor:

Mahler: Blumine

Mahler: Rückert-dalok

Dohnányi: I. (d-moll) szimfónia, Op. 9


Karmester: Kocsár Balázs

Szólista: Schöck Atala

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara.

Az est háziasszonya: Gyüdi Melitta

Partnereink: Miniszterelnökség, Ybl Egyesület, Magyar Építész Kamara, Magyar Építőművészek Szövetsége

Jegyár: 500 Ft/db. Jegyek igényelhetők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A megrendelést visszaigazoló e-mailben véglegesítjük. Rendeléskor az üzenet tárgyában kérjük, tüntessék fel az „Ybl206” jeligét. Telefonos jegyrendelés: 06 1 332 7914. Valamint jegyet válthatnak személyesen is a Magyar Állami Operaház alábbi jegypénztáraiban.