BPMK

Támogatás az online szabványkönyvtár előfizetéséhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. december 30-ig minden új Online Szabványkönyvtár előfizetést 51.000 Ft-tal támogat, azaz felhasználóhelyenként ennyivel kevesebbet kell fizetni az eredeti előfizetési díjnál.

A támogatást 2019. december 30-ig, illetve/vagy a rendelkezésre álló támogatási összeg határáig lehet igénybe venni az előfizetési szándékok bejelentésének sorrendjében, illetve időrendjében.

A Műszaki Szabályozási Bizottság szeptemberi alakuló ülésén a tagok az MSZT által üzemeltetett online szabványkönyvtárhoz való kedvezményes hozzáférés feltételeinek megteremtéséről egyeztettek az ITM delegált képviselőjével. Célként megfogalmazták a jelenleg díj jelentős csökkentését minden érdekelt számára (tervező-szakértő mérnökök és építészek, gyártók, műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők, fejlesztők stb.). A kamarák képviselői kérték a portál fejlesztését is (keresés lehetősége, felhasználóbarát ablakkezelés). Az alakuló ülést követő újabb egyeztetést tűzte ki célul a Minisztérium a témában, melynek összehívására azonban nem került sor.

Az MSZT december 4-i tájékoztatása alapján megállapodást kötöttek az ITM-mel a hozzáférés támogatására, ugyanakkor a keretösszeg csak mintegy 1000 (elsőként jelentkező…) felhasználó számára biztosít 51 000 Ft-os támogatást az előfizetési díjból.

Az MMK kérni fogja a támogatási rendszer átgondolását, hogy a jövőben – az eredeti elképzelések szerint – jóval szélesebb kör élhessen a kedvezményes hozzáféréssel, mely nem csupán az MMK és a MÉK által képviseltek, de a teljes építésgazdasági ágazat számára is kiemelt fontosságú.

A támogatás igénybevételének feltétele:

– az Online Szabványkönyvtárra való új előfizetési szándék bejelentése az MSZT honlapján megadott módon;

– az MSZT által, a bejelentést követően kiküldött díjbekérő szerinti összeg átutalása úgy, hogy az legkésőbb 2019. december 30-ig megjelenjen az MSZT bankszámláján.

Megjegyzés:
1)A teljes (eredeti) díj átutalása esetében a támogatás már nem érvényesíthető.
2)A támogatás igénybevétele minden más díjcsökkentés lehetőségét kizárja.