BPMK

Faültetési felhívás

Kedves Kollégák! Napjainkban fontosnak tűnik, hogy a műszaki értelmiség is lépéseket tegyen környezetünk megóvásáért. Nap, mint nap találkozunk azzal, hogy társadalmunk milyen kihívásoknak néz elébe a jövő generáció biztonsága érdekében.

Egy lehetséges elmozdulás volna a részünkről ebbe az irányba, ha fák ültetésével kísérelnénk meg valamelyest fékezni a kedvezőtlen folyamatokat. Gondolva arra, hogy sok-sok olyan helyzet alakulhat ki, amikor munkánkat fakivágás kíséri.
Mindezek miatt lényeges volna, hogy a fák telepítésében is kivegyék a részüket a mérnökök, ezért felhívást teszünk közzé arra vonatkozóan, hogy a mérnöki vállalkozások vállalják, hogy minden megkezdett 10 millió forint árbevételük után ültessenek egy fát. Továbbá, minden nyilvántartott tagunk lehetőség szerint szintén tegye ugyanezt. A telepítés helye közömbös. Azt meg lehet tenni saját területen is, vagy az adott települési önkormányzattal egyeztetett módon bárhol, a lényeg az, hogy a Kamaráink ezúton indított törekvéséhez kapcsolódjon legalább 30 ezer fa telepítése 3 éven belül.
Természetesen megoldás lehet az is, hogy az erdészetektől csemetét szerezzenek be a résztvevők, tekintettel arra, hogy az lényegesen kedvezőbb áron beszerezhető, 40-80 Ft-ért tövenként. A program indításakor felmerült a Nógrád megyei Mérnöki Kamara kezdeményezésére, hogy a cél parkosítással is kiváltható legyen, ezért 15 m2 zöld park kialakítása szintén elfogadható célnak minősül.
A vállalások és a megvalósított faültetések nyomon követhetők az alábbi linken:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RgF4tNRbc7nAFlNWeXrbViIvDeaWNyCt6U4VD9PZbAk/edit?usp=sharing
A későbbiekben pedig a Mérnökfa Facebook oldalon.