BPMK

A választott dátum cikkei: hétfő, 30 november 2020

E-buszok új generációja

Az e-buszok első, akkumulátoros energiatárolású generációjának sok hátránya van, ezeket a hátrányokat küszöbölik ki az új hidrogén energiatárolású megoldások. Ez év november 11-én tájékozódó megbeszélést folytattunk Ráckevén a Goldi Kft. vezetőségével, akik szingapúri hidrogén üzemanyagcellás technológia átvételével belekezdtek egy új, nagy reményekre kecsegtető innovációba. Erről a vállalkozásról tagjaink az idei „E-mobilitás másképpen” konferenciánkon is információt kaphattak.
A GOLDiON buszcsalád első, csuklós városi autóbusz típusa várhatóan a jövő év első negyedévében mutatkozik be. Ez egy 12 millió eurós projekt kezdete. A cég az eddigi fejlesztéseket kizárólag saját erőből, minden állami támogatás nélkül végezte. Ez egy ténylegesen „zöld” autóbuszt jelent, mivel a hidrogén előállítása igen könnyű zöld energiákból (akár napelem, akár szél).

Összefoglaló a BPMK 2020-ban lebonyolított szakmai továbbképzéseiről

2020. december elejéig a BPMK-nál nagyjából 9700 szakmagyakorló teljesítette a továbbképzési kötelezettségét. Az első negyedévben, kontaktórás formában 2400 fő jelent meg a szakmai továbbképzéseken, az április végétől elinduló online továbbképzési formában pedig mintegy 7300 fő vett már részt.

Sikeresen befejeződtek a virtuális Műegyetemi Épületgépész Napok rendezvényei

Huszonhat éve hirdetjük, hogy találkozzunk november végén, amit meg is tettünk évről-évre. Változatlanul igaz, hogy a személyes kapcsolattartás jelentette és jelenti ma is a szakmai szereplők közötti bizalom kialakulásának és megerősítésének lehetőségét. Az idei év történései azonban sok új dologra kényszerítettek bennünket. Ki-ki másként élte meg a szinte csak elektronikus kapcsolattartást, oktatást a home office, smart office rendszerekben.

Subscribe to this RSS feed