BPMK

A választott dátum cikkei: kedd, 09 máj. 2017

Erdélyi szakmai konzultáció

Dr. Kajtár László egyetemi docens, tanszékvezető (BME) a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, és dr. Kontra Jenő egyetemi tanár (BME), a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökségi tagja szakmai konzultáción járt Marosvásárhelyen, április 19-21-én.

Hollandiában átadták az egyik legnagyobb tengeri szélerőmű-parkot

Hollandiában átadták az egyik legnagyobb, 150 turbinából álló tengeri szélerőmű-parkot. Matthias Haag, a kivitelező Gemini Wind Park nevű cég igazgatója szerint az ország északi vizein mintegy 85 kilométer hosszan elnyúló turbina-park a következő tizenöt évben mintegy másfélmillió embert fog ellátni elektromos árammal.

Újraválasztották Kassai Ferenc MMK alelnököt

Tisztújító küldöttgyűlést tartott május 6-án a BME Dísztermében a Magyar Mérnöki Kamara. A köztestület legfőbb döntéshozó fóruma a szokásos testületi beszámolók és a tervtartalmi követelményekről alkotott szabályzat megtárgyalása után döntött új tisztségviselőiről, és négy évre az országos szakmai önkormányzat elnökké választotta Nagy Gyulát. A tisztújítás során ismét a Magyar Mérnöki Kamara alelnökévé választották (a legtöbb szavazattal) Kassai Ferencet, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökét.

Subscribe to this RSS feed