BPMK

Együttműködési megállapodás a Jedlik Ányos Klaszterrel

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és a Jedlik Ányos Klaszter november 7-én a kamara Angyal utcai székhelyén.

A JÁK célja a környezetbarát járművek használatára való ösztönzés, s ennek érdekében az elektromos járműiparban érdekelt társaságok, valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatások nyújtásában érdekelt szervezetek, kamarák, gazdasági társaságok együttműködési elveinek kialakítása. A cél eléréséhez nagyban hozzájárul, hogy a tervező és szakértő mérnököket tömörítő hivatásrendi önkormányzat, a BPMK szakmai érdekképviseleti szervként közreműködjön az e-mobilitás támogatásában és hazai terjedésében.

A megállapodást a klaszter részéről dr. Dávid Alíz ügyvezető, míg a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara nevében Kassai Ferenc elnök írta alá. Az együttműködés keretében a két szervezet rendszeresen és kölcsönösen tájékoztatja majd egymást szakmai eredményeiről, közös konferenciákat szerveznek, a kutatás-fejlesztési infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó feladatokban közösen koordinálnak, illetve felkutatják a közös pályázati lehetőségeket és a pályázatok előkészítésében és megvalósításában is részt vállalnak.