BPMK

Együttműködési megállapodást kötött a Mavir a Budapesti Műszaki Egyetemmel

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a társaság a gyakorlati tudás megszerzésében segíti az egyetemen képzett mérnököket – mondta Csomai Kamilla, a Mavir vezérigazgatója sajtótájékoztatón szeptember 28-án, Budapesten.

A Mavir az egyetem villamosmérnöki és informatikai kara hallgatóinak nyújt egyebek mellett szakmai-gyakorlati és később munkalehetőséget, támogatja az egyetem ösztöndíj és kutatás-fejlesztési programjait, valamint a hallgatók szakdolgozatainak megíráshoz nyújt segítséget, például szakmai tudással vagy speciális eszközökkel – fejtette ki.
Közölte: a Mavirnál a hallgatók nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi rendszerirányítási hálózattal is megismerkedhetnek. Kérdésre válaszolva kifejtette: mintegy 20 hallgató jelentkezésére számítanak.

Józsa János, a BME rektora kiemelte: egy nemzet nem létezhet megbízható energiaellátás nélkül, de nem létezhet az ezt szolgáló mérnökutánpótlás képzés nélkül sem, ez indokolja, hogy a két szervezet egyre szorosabbra fűzze a kapcsolatait.