BPMK

Nagysikerű báli forgatag Szegeden

Az idei, jubileumi, 25. Mérnökbálra - a megszokott budapesti helyszín helyett – a Tisza-parti városban Szegeden került sor február utolsó hétvégéjén.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Mérnöki Kamara a Csongrád Megye Mérnöki Kamarával közösen rendezte meg a hagyományos báli eseményt, amely rendkívüli érdeklődést váltott ki a mérnöktársadalom körében. A Mérnökbál tradicionálisan a szakmának szóló rendezvény, amely meghívottjai között - a szakmához kapcsolódó - politikusok, közéleti szereplők is jelen voltak.

A bálon részt vett, a politika, tudományos és szakmai közélet számos képviselője, mások mellett, Tarlós István Budapest Főváros főpolgármestere, Dr. Kovács Kálmán volt informatikai miniszter, Prof. Baráth Etele European Economic and Social Committee elnökségi tagja, Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora, Barsiné Pataki Etelka a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és több minisztérium, irányító hatóság prominense. A Mérnökbálok, nemes tradíción nyugvó célja a felhőtlen kikapcsolódás mellett alapuló a szakmai összetartozás erősítése.

A nagyszámú részvevő szerint mindkét célját elérte a jubileumi Mérnökbál; a siker a szervezők odaadó munkáját és a Tisza-parti vendéglátókat egyaránt dicséri.