BPMK

Villamosmérnökök voltak a legkeresettebbek

Idén 41. alkalommal rendezték meg az állásbörzét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A több mint két évtizede elindult Műegyetemi Állásbörzén csaknem 120 kiállító több ezer hazai és külföldi állás- és szakmai gyakorlati lehetősége közül válogathattak az álláskeresők.

A kiállítók mintegy harmada kínált szakmai gyakornoki programokat, és tette ezt nem csak a BME hallgatóinak. Minden harmadik cég frissdiplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat is keresett.
Idén is a villamosmérnöki végzettségű munkakeresők válogathattak a legtöbb ajánlatból, de mintegy hetven munkaadó keresett gépészmérnököket és informatikai végzettséggel rendelkezőket. Műszaki menedzsert közel ötven, mechatronikai végzettségű szakembert több mint negyven cég keresett. A kiállítók ötöde kínált állást logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek, az építő- és építészmérnökök pedig több mint tucatnyi munkáltató ajánlatai közül válogathattak. Ötven cég közgazdasági, negyven pedig pénzügyi területen kínált állásokat.
A cégek nagysága is mutatta a kiállítók sokféleségét: a legkisebb három, a legnagyobb 37 ezer főt foglalkoztat. A vállalatoknál alkalmazott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya átlagosan 60%.
A szervezők évek óta hatékonyan segítik a látogatók gyors eligazodását a helyszínen. Információs pult, valamint térképet és minden fontos információt tartalmazó füzet segítette a standok közti tájékozódást. A Műegyetemi Állásbörze angyalcsapata – különböző karok önkéntesei – is segített, tagjai az érdeklődőket azokhoz a cégekhez vezették, amelyek éppen őket kereshették.
Forrás: bme.hu