BPMK

Szakmai nap és közgyűlés

Szakmai nappal egybekötött közgyűlést tartott november 20-án a BPMK Környezetvédelmi Szakcsoportja a kamara új, Kaposvár utcai székházában.

A közgyűlés először megszavazta az érvényben lévő működési szabályzat módosításait, majd megválasztotta a szakértői testület új tagjának Porosz Mihályt, illetve Bera Józsefet és Ágorton Csabát pedig póttagnak.
Az ezt követő szakmai napot Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK alelnök nyitotta meg, aki köszöntőjében felhívta a figyelmet a BPMK és a kérdésben érintett minisztériumok közötti szakmai együttműködésre és a közlekedési munkacsoporthoz hasonló környezetvédelmi munkacsoport létrehozását szorgalmazta. A felvetéssel egyetértett az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárságától Tóth Andor politikai főtanácsadó is, valamint megköszönve a kamara által felajánlott szakmai segítséget, egy kerekasztal fórum létrehozását javasolta. A szakmai nap folytatásaként a szakcsoport a bányászati hatóság képviselőivel az építési beruházások során kiszoruló földtani közeg státuszának meghatározásával kapcsolatos kérdéseket vitatta meg egy kerekasztalbeszélgetés keretén belül, a bányászati törvény, illetve a hulladékgazdálkodási jogszabályok szemszögéből.